Hachiko, en vän för livet - snyftar..

Torsdag idag råh och ledig har man varit - eller är kanske man ska säga! Vi har inte gjort ett dugg , vaknat , käkat frukost , varit ute med vidar , handlat , hyrt 2 filmer och sett en av dem : ) det är ju så pisstråkigt väder så man har ju inte lust till mycket annat heller , fast nu när vi var ute så var det ju dock bättre än imorse..

Filmen vi såg förut hette HACHIKO en vän för livet, den handla om en man som påväg hem från jobbet kliver av tåget å hittar en vilsen hundvalp som spinger omkring , eller hunden hittar honom snarare. Efter mycket om och men så behåller mannen och hans familj hunden - det är hunden & mannen från dag 1 - dom avgudar varandra! Hunden, följer honom till tåget varje morgon , samt möter upp honom på stationen samma tid varje dag och så går de hem tillsammans. Mannen dör senare i en hjärtinfarkt. Hunden är jätteledsen & förvirrad , kortfattat så väljer hunden att lämna familjen , och varje dag i 10 år så sitter han på tågstationen och väntar på sin husse i alla olika väder. Alla vet vem hunden Hachiko är och alla låter honom vara. I slutet av filmen är han jättegammal och ligger på sin vanliga plats på tågstationen och väntar , tillslut somnar han in (dör alltso) och då möter han sin husse , på andra sidan. . .

Detta var kortfattat och låter kanske hellöjligt! Jag tyckte lite så när jag läste på filmen också men den var så himla fin , jag grät ett flertal ggr. Och det som gjorde den extra fin & tung på ngt sätt är att filmen är baserad på en verklig historia som ägde rum i Japan 1923-1935 det finns till och med en staty av hunden där - det går att läsa om på nätet. Lägger in en länk --> http://www.dubbningshemsidan.se/recensioner/Hachiko/ , finnas massor mer..




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0